(*1956)

Vyučil se elektromechanikem. V současné době je zaměstnán ve zdejší pobočce Státního oblastního archivu jako bezpečnostní pracovník. Má dvě dospělé dcery a pět vnoučat. Velkou zálibou Karla Barocha je historie Nepomucka – doposud byly vydáno pět jeho knížek, které se jí zabývají, do tisku je připravena další. Vykonává také funkci městského kronikáře, kterou převzal po Alexandře Kolářové. Píše články do Nepomuckých novin a dalších periodik. Věnuje se však také sportu. Přes čtyřicet let hraje aktivně tenis, téměř třicet let je členem výboru nepomuckého Sokola a tenisového oddílu. Je též zakládajícím členem a předsedou oddílu pétanque. Pravidelně reprezentuje město na pétanqueových turnajích po celém kraji.

Od roku 2016 je členem městského zastupitelstva, zasedá také ve sportovní komisi a redakční radě Nepomuckých novin.

Celý život žiju v Nepomuku a počítám se tedy mezi místní patrioty. Mám to tu opravdu rád. Je tady ale i pár věcí, které se mně nelíbí. Například situace ve sportu a jeho zázemí. Je tady nedostatečná nabídka sportovních aktivit a to zejména pro děvčata. To se ale snad částečně zlepší výstavbou stadionu u školy který by měl být vybavený atletickou dráhou, doskočišti i sportovním náčiním, prostě vším, co je potřeba k tomu, aby se tam dala provozovat plnohodnotná lehká atletika. Myslím si, že to další děti přivede ke sportu. Stavba stadiónku je připravena, doufejme, že všechno dobře dopadne a brzy se začne stavět.

Další věc, která mi mrzí, je sportovní hala, včetně jejího zázemí. Především by mělo dojít k jeho modernizaci, je zastaralé a zanedbané. Jaksi se tak trochu zapomnělo na samotné sportovce. Prostory, které by měly sloužit právě jim, využívají firmy a instituce, které tam nemají co dělat. A to si nemyslím jen já, ale je to názor mnoha dalších rozumných lidí. Jsem rád, že se vážně uvažuje o přístavbě dalšího patra. Tím by také měl být zároveň vyřešen i přítup diváků do haly. Ti, chtějí-li se dostat na ochoz, musí projít částečně po hrací ploše a tím ji poškozují – povrch nebyl zrovna levný. Ale i tady se blýská na lepší časy.
Příliš se mi nezamlouvá horní část náměstí se sochami a terasami, která není moc využitelná a ani hezká. V její těsné blízkosti je budova bývalé školy a ta je městem využívána také velmi málo a to je velká škoda. No a „ozdoba“ náměstí, odchodní dům Úslava, snad vadí úplně každému. Také by se mohlo něco udělat s ulicí U Sokolovny. Kvůli provozu i nevyřešenému odvonění by bylo žádoucí vybudovat za stromy chodníček, který tam kdysi býval. O další zlepšení si také říká nedostatečná autobusová doprava na nádraží a zpět.