UA-54762838-1

(*1977)

Po maturitě na blovickém gymnáziu studoval tři roky pražskou právnickou fakultu, dále pak antropologii a evropská kulturní studia na filozofické fakultě ZČU v Plzně. Během studií vyzkoušel práci prodavače, řidiče dodávky, administrativní síly i zedníka. Rigorózní práci obhájil na téma Urbanistický vývoj a památkové hodnoty města Nepomuk. Dnes zpracovává stavebně-historické průzkumy pro plzeňské pracoviště Národního památkového ústavu. Od roku 2010 je členem městského zastupitelstva. V letech 2014-18 působil jako místostarosta města Nepomuk, měl na starosti kulturu, cestovní ruch, památkovou péči a územní plánování.

Vztah k rodnému městu se promítá do mnoha jeho dalších aktivit. Spolu s dalšími členy rodiny pečuje od roku 2004 o areál Zelenohorské pošty, významné historické stavby v centru Nepomuka, kterou otevřeli veřejnosti. Spolek přátel starého Nepomuka, jehož je členem, zde od roku 2012 provozuje muzeum veteránů a další expozice. Byl také jedním ze  zakládajících členů zapsaného spolku Nepal, který pořádá v Nepomuku již 22 let množství kulturních akcí, například populární Nepomucké pivní slavnosti či hudební festival Nefestík.

 

“Rád bych, aby se městská samospráva vrátila k projektům, které jsme připravili v letech 2014-18. Například k záměrům zahrnutým v územní studii Pod Vinicí – tedy  zejména ke kultivaci okolí školy, včetně lepšího příjezdu a parkování, a úpravě přilehlé louky pro množství volnočasových aktivit. Nebo k realizaci krajinného parku u Muchovky. Obnovit by si zasloužily staré zaniklé cesty v krajině, hned by bylo víc příležitostí pro vycházky a vyjížďky. Je třeba nadále pečovat o veřejnou zeleň, místní památky a historický stavební fond. A obecně kultivovat veřejná prostranství. Zároveň považuji za  důležité, aby samospráva byla vůči občanům co nejotevřenější a zajímal ji názor občanů průběžně, ne jen jednou za čtyři roky.
    Mojí vizí je Nepomuk jako, na svou velikost, velmi živé město, které umí využívat svého historického dědictví, které se může pochlubit pestrým společenským a kulturním děním. Místo, kde se budou spokojeně žít místní, a které budou rádi navštěvovat turisté.”

 

Facebook