(*1990)

Pochází z Nepomuku, v němž prožil i většinu svého života. Vystudoval SOŠ Blatná, obor Elektronické počítačové systémy. Na Pedagogické fakultě ZČU vystudoval obor Český jazyk se zaměřením na vzdělávání a Ateliér dramatické výchovy. Navazující magisterské studium poté absolvoval v kombinaci Učitelství českého jazyka a psychologie pro střední školy. V současné době učí třetím rokem na Církevním gymnáziu v Plzni.

Již od roku 2007 se aktivně podílí na činnosti zapsaného spolku Nepal, v posledních letech zejména jako hlavní pořadatel a dramaturg multižánrového festivalu Nefestík. Od roku 2014 je jedním z jeho dvou statutárních zástupců spolku – mluvčích. Kromě četby knih, jež je neodmyslitelně spjata s jeho oborem, se zajímá především o kulturní dění, dále pak o ochranu lidských práv, zvířat a přírody. Je vegan a baví ho šířit osvětu ohledně veganského a vegetariánského zdravého životního stylu.

Je členem Strany zelených, v komunálních volbách kandidoval poprvé již v roce 2010.

“Město Nepomuk je pro mě doslova srdeční záležitost, proto mi dění v něm není lhostejné a naopak se chci v co největší míře podílet na pozitivních změnách, které zpříjemní život jeho obyvatelům. Považuji za nešťastné, že jsou při rozhodování o důležitých otázkách ovlivňujících dění v Nepomuku často upřednostněny osobní sympatie či antipatie místo věcného posouzení racionálních argumentů. Vím, že to není nic neobvyklého, ale přesto bych byl rád, aby se tohle změnilo a všichni měli jako hlavní prioritu blaho občanů města.”