(*1975)

Od narození žije v Nepomuku.

Po absolvování středního odborného učiliště Škoda Plzeň, obor obráběč kovů, se živí montážemi a servisem topení, vododovodních rozvodů, a vlastně téměř všech technologických zařízení v interiérech budov. Pracuje ve známé rodinné firmě.

S přítelkyní Terezkou má dvě malé děti – Ondru a Mariánku.

Mezi jeho koníčky patří cestování, hudba a focení.

V Nepomuku se mi líbí. Ne, že by to tu bylo vše ideální, ale, ve srovnání s jinými městečky v regionu, bych neměnil. Byl bych proto rád, aby se zdejší život nezhoršoval, ale naopak zlepšoval, což se poslední dobou postupně děje.

Při správě obecních věcí je třeba hlavně používat selský rozum a neztratit se v džungli leckdy nesmyslných byrokratických předpisů.

Přál bych si, abychom v příštích čtyřech letech pokročili v kultivaci veřejných prostranství na sídlišti. Například parkoviště u školky vnímám jako první krůček správným směrem – a tím je víc městského prostředí, víc parkovacích míst, kultivace zeleně, smysluplné lavičky. Každý zásah by měl vycházet z návrhu architekta, ne jen sem tam přilepit parkovací stání.

Nepomuk by měl i nadále rozšiřovat svou nabídku pro turisty, ve volných chvílích ji přece můžeme využívat i my, místní. Nemusíme jen sedět doma nebo jít na fotbal. Máme pak další možnosti, jak strávit neděli, kam pozvat návštěvu. Moc se mi líbí nápad s rozhlednou na Šibenici nebo nové koupaliště v Korýtkách.