(*1979)

Narodil se 29. června 1979 v Klatovech. Základ do života mu dala nepomucká ZŠ, po které pokračoval studiem elektrotechniky na SOUE a své vzdělání zakončil bakalářskou zkouškou na ZČU v Plzni. Po studiu pak rok pracoval v Německu, ve firmě zabývající se zpracováním dřeva. Od roku 2003 je zaměstnán u společnosti KLAUS Timber a.s., kde dnes působí na pozici obchodního ředitele.

Je ženatý a s manželkou Šárkou má syna Jonáše a dceru Amélii. K jeho zálibám patří fotografování, cestování, hudba a les.

Za Zelenou pro Nepomuk kandiduje již potřetí. V současném volebním období je členem městské rady a předsedou Finančního výboru zastupitelstva města Nepomuk. Je nestraník.

Mám radost, že se v tomto volebním období podařilo připravit a schválit nový územní plán, který dává Nepomuku nové možnosti pro rozvoj. Také jsem rád, že občané Nepomuka pomohli navrhnout úpravu území – lokalita v Korýtkách, která územnímu plánu významně přidává na kvalitě. Pozitivně vnímám i finanční podporu a spolupráci s místními spolky, které přinášejí nové nápady a zajímavé aktivity do života města.

Co bych chtěl prosadit v nadcházejícím volebním období?

Podpořil bych výstavbu moderní budovy ZUŠ, která by odpovídala současným potřebám vzdělávání dětí v uměleckých oborech. Rovněž bych podpořil úpravu lokality Pod Vinicí, která by nabízela prostor pro hru, sport, zábavu i odpočinek.

Myslím, že by se měla v Nepomuku rozšířit nabídka bydlení formou výstavby dalšího bytového domu. Zároveň by město mělo podpořit mladé rodiny dotací na jejich koupi.