24. 9. 2014

Pro mladší ročníky stály houpačky v parku na huťské návsi vlastně od nepaměti. Postaveny byly dobrovolnicky na přelomu 60. a 70. let a od té doby rozdaly radost generacím místních dětí. Přes svůj věk byly díky solidní konstrukci ve velmi dobrém stavu. Stačilo je jen natřít a mohly sloužit další dlouhé roky.

Na posledním veřejném zasedání městského zastupitelstva, ve čtvrtek 18. září, si tři postarší dámy bydlící v sousedství postěžovaly, že u houpaček se schází problémová mládež a sociálně nepřispůsobiví jedinci. Požádali proto se slovy: „… v Huti stejně žádné děti nejsou a nebudou!” o odstranění houpaček.

Paní místostarostka si připomínku poznamenala a již v pondělí 21. září dopoledne přijeli do Huti zaměstnanci města a obě houpačky rozřezali. Akceschopnost městských orgánů byla v tomto případě obdivuhodná. Skupina občanů, kteří měli na věc odlišný názor a chtěli houpačky zachovat pro další pokolení dětí z Huti a Dvorce, neměla šanci. Přestože v neděli bylo pod peticí proti odstranění houpaček již několik desítek podpisů, v pondělí odpoledne už nemělo žádný smysl ji předávát na radnici.